Home Datacoaching Mi köti össze az adatok világát a szervezeti kultúrával?

Mi köti össze az adatok világát a szervezeti kultúrával?

0
Mi köti össze az adatok világát a szervezeti kultúrával?

Ha egy szóval kellene meghatározni akkor a transzparencia. Tapasztalatom és véleményem szerint a transzparencia nem csak azt jelenti, hogy átláthatóak a működési folyamatok, hanem azt is, hogy a csapattagok aktívan közreműködnek a veszélyek és lehetőségek felismerésében és jelzésében.

Olyan szervezeti kultúrát kell kialakítani, ahol az adatok, a tények, az információk helyes értelmezése és a tudás megosztása kulcsfontosságú

Egyszerűen fogalmazva, szóljunk egymásnak, ha valamit észlelünk. Persze ahhoz, hogy észlelhessünk, szükséges az, hogy az adatok megszerzésében, feldolgozásában, értelmezésében megfelelő jártasságunk legyen… És ez a vezetőkre is igaz, nem csak az ezzel megbízott elemzőkre, kontrollerekre.

A szervezeti kultúrát igenis meghatározza az, hogy hogyan viszonyulunk a hírekhez és a hírhozókhoz (ugye, nem lőjük le őket, ha rossz hírt hoznak)

Mindannyian információkra vagyunk kiéhezve, miközben ebből rengeteg van, csak nem biztos, hogy releváns és hasznos. Hírekre vágyunk, miközben a a hírekkel vissza is lehet élni, manipulálni is lehet (lásd információs buborékok képződése a közösségi és nemcsak közösségi médiában).

Tényalapú hírekre van szükségünk és ehhez egy megfelelő, transzparenciát biztosító szervezeti kultúrára van szükség.